1. Home
 2.  » 
 3. Event
 4.  » Opleiding Transitie Based Coaching

Opleiding Transitie Based Coaching

Datum: Start: 2023
Tijd: -
Locatie: Kloosterhotel Bovendonk te Hoeven

De opleiding tot Transitie Based Coach is een unieke opleiding gebaseerd op inzichten uit de Gestalt, secure base en klinische psychologie. Je professionaliseert jezelf met deze opleiding tot allround coach. De opleiding bevat zowel theoretische kennis als concrete handvatten om als begeleider te werken vanuit verbinding en hechting. Je leert om mensen te begeleiden op fundamentele vraagstukken. Daarbij maak je je interventies eigen die jouw cliënt helpt om zijn of haar persoonlijke transitie vorm te geven.

Dutch Leaders begeleidt je gedurende de opleiding met een team van coaches, ondernemers en professionals met zeer veel praktijkervaring in het begeleiden en opleiden van professionals, teams en organisaties. Dit team van aangesloten partners van Dutch Leaders bundelen hun expertise om alles uit de begeleiding in transities te halen. Dutch Leaders onderscheidt zich door altijd voor het succes van een ander te gaan.

Jezelf als instrument

Als coach begeleidt je processen door met de ander op onderzoek te gaan naar nieuwe inzichten, te experimenteren met nieuw gedrag en de realiteit anders waar te nemen. Daarin neem je altijd je eigen levensloop en ervaringen mee. In de coachopleiding starten we dan ook bij jou. Jouw levenslijn, de thema’s waar je jezelf verder in wilt ontwikkelen en behoeftes die nog onaf zijn. Op deze manier werk je aan jezelf en ontwikkel je tegelijkertijd vaardigheden en methodieken om anderen te begeleiden.

Een greep uit de skillset die je leert:

 • Een diagnose te stellen;
 • In het hier-en-nu te werken;
 • Jezelf in te zetten als interventie;
 • Transitie fasen te onderscheiden;
 • Een breed repertoire aan begeleidingsmethoden in te zetten;
 • Sensitiever te zijn in verbale en non-verbale signalen;
 • Een goed onderscheid te maken tussen coaching en therapie.

Duur van de opleiding

De opleiding tot Transitie Based Coach bestaat uit 119 opleidingsuren. Deze zijn verdeeld over 6 bijeenkomsten van 2 aaneengesloten dagen, intervisie, zelfstudie en een praktijkexamen. De werktijden zijn gedurende de 2 dagen van 9.00 tot 17.00.

Om te kunnen certificeren, bijvoorbeeld bij de Nobco, komen daar nog 36 uur aan praktijkbegeleiding bij. De praktijkbegeleiding bestaat uit de begeleiding van tenminste één coach, schrijven van een reflectieverslag en begeleiding hierover van de trainer.

Data

 • Medio 2023

Kosten

 • Kosten voor de opleiding tot Transitie Coach € 3.495,- ex btw.
 • Praktijkbegeleiding voor certificering € 695,- ex btw.

Is de opleiding Transitie Based Coach iets voor jou?

 • Je bent geschoold en/of hebt ruime ervaring in het professioneel begeleiden, bijvoorbeeld (maar niet uitsluitend) door een beroepsopleiding tot coach, therapeut, mediator of maatschappelijk werker.
 • Je bent werkzaam als HR professional, L&D adviseur en/of verantwoordelijk voor persoonlijke ontwikkeling binnen je organisatie.
 • Je wilt als leidinggevende je coachingsvaardigheden naar een 2.0 versie ontwikkelen. • Je bent beginnend coach en je wilt door ontwikkelen tot een allround coach.

Meld je dan zeker aan voor deze opleiding. Je schoolt jezelf in het coachen van transitie thema’s en door de praktijkbegeleiding kun je jezelf certificeren.

Patronen herkennen

Ik heb de 5 maanden Trail mogen volgen. Het is voor mij een zeer waardevolle ervaring geweest waarbij ik een stap dichter bij mezelf ben gekomen. Ik heb "leren voelen" hoe ik mij negatieve en positieve gedragspatronen (die er ingebakken zijn) eerder kan herkennen. Daardoor kan ik makkelijker, ten eerste, mezelf "managen" en in de twee plaats, anderen om me heen mee kan krijgen. Pierre, Camiel en Johanneke zijn geen doorsnee trainers/coaches met een kant en klaar programma, maar mensen die het onderste uit de kan bij je halen en het beste met je voor hebben. Dimphy van Wijk.

Vuur

Wat heeft het me opgeleverd…? Ik kan o.a. mezelf omschrijven in één woord (vuur), ik gebruik 'het gewaarworden' regelmatig tijdens gesprekken en ik douche - zonder problemen - 3 minuten koud af. En dat geeft energie! De grootste impact is het feit dat ik mijn belangrijkste belemmerende overtuiging scherp heb gekregen. Ik heb daar nog wel wat te ontwikkelen, maar die bewustwording geeft enorme rust en positieve impact op mijn effectiviteit en geluk.

Naast de persoonlijke groei, heb ik op papier gekregen waar ik professioneel voor sta en wat ik wel en niet wil en dat geeft vertrouwen.

Kortom, ik kijk tevreden en met veel plezier terug. De diversiteit in achtergrond van de deelnemers is super. Hun groei helpt jezelf ook, want hun vraagstuk is soms ook een beetje van jou. Tot slot was ik zeer onder de indruk van de kwaliteit van de trainers (en met al mijn professionele trainingen, heb ik er wel een paar gezien). Ze weten per deelnemer - op een manier die past bij die deelnemer - de snaar te raken, en dat heeft impact…! - Wim van Eijk

Neem je badpak mee

Dertig keer diep in- en uitademen en dan zuurstof uitblazen en ontspannen………voel alsof je onderwater zwemt en haal geen adem. Focus op jezelf voel je lijf. Wat een waanzinnig beleving wanneer je zoveel zuurstof in je lichaam voelt en je eigenlijk geen adem meer hoeft te halen. Een geweldige ontspanningsoefening die je heel veel energie geeft. Dave Doornbos begeleidt deze oefening die aansluitend een bijzonder vervolg krijgt. Buiten staan twee bakken ter grootte van één kubieke meter gevuld met ijs. Intussen sneeuwt het een beetje en is het een paar garden boven nul. Dave laat ons de combinatie zien van focussen op je adem en gericht zijn op je doel.

Aansluitend gaan alle deelnemers één voor één onder begeleiding van Dave het ijs in. Wat een geweldige ervaring om daarna uit te dampen bij 3 graad boven nul op Papendal. Wat een overwinning om die stap in het ijsbad te zetten en langzamerhand tot je nek in het ijs te zitten dankzij de inspirerende begeleiding van Dave. Het is presteren op topniveau voor de DLT deelnemers na deze hele bijzondere ervaring, zelfs in badkleding Bij zo’n tweedaagse past eigenlijk maar één woord nl. ‘gaaf’. - Edo Giel

Inschrijven

Ja, ik wil...

 • Mezelf ontwikkelen
 • Mensgerichtheid in mijn organisatie
 • Een bijdrage leveren aan de wereld

Velen gingen je al voor en maakten een grote stap in hun ontwikkeling! Verlang je ook naar deze transitie? Neem contact op hoe wij jou verder kunnen helpen als mens, medewerker, leider, coach, moeder, vader, …