Beoordelingen

Systemisch (trauma) werk met Kim, Annelie en Camiel

Systemisch (trauma) werk met Kim, Annelie en Camiel
Systemisch (trauma) werk met Kim, Annelie en Camiel

Productinformatie

Onder begeleiding van Kim, Annelie en Camiel gaan we met elkaar de systemische interventiemethode voor organisaties ervaren. De systemische manier van kijken naar organisatiedynamiek is voor veel organisaties nieuw en vaak nog onbekend terrein.

Steeds meer gaan organisaties zich realiseren dat de werkelijkheid multidimensionaal en soms ongrijpbaar is. Dat een organisatie een samenhangend geheel is van mensen, teams, normen en waarden, gevoelens, gebeurtenissen, ideeën en overtuigingen met terugkerende (en soms belemmerende) patronen en dynamieken. 

Ruim 95% van ons handelen gebeurt onbewust. We worden niet gestuurd door vrije wil, maar grotendeels door onbewuste processen. We denken dat we bewust oordelen, vergelijken en kiezen, maar dat is een illusie. Middels onze systemische intervisie ontstaat er meer inzicht in dit onbewuste deel van handelen. Als deelnemer ga je inzien en ga je ervaren wat 'het probleem' te vertellen heeft op dit moment en waar het nu en hoogstwaarschijnlijk al veel eerder de beste oplossing voor was in het team of de organisatie. Ook al wordt het soms zelfs ervaren als trauma, door de inbrenger(s) van het vraagstuk.

Om dit inzichtelijk te maken zetten we de deelnemers letterlijk en figuurlijk in beweging middels systemische opstellingen en ervaringsgerichte oefeningen.

We starten deze ochtend met een klein stuk achtergrond theorie, maar gaan snel actief aan de slag. Want ervaren is zoveel krachtiger dan erover praten, zeker met betrekking tot ons jaarthema ‘manifesteren’.

Als deelnemers kan je een persoonlijk vraagstuk inbrengen. We verwachten gezien de tijd dat we er één of twee kunnen uitdiepen met elkaar, die we ter plaatse zullen kiezen.

Kim Brinkman en Annelie Speelmans hebben een achtergrond als organisatieadviseur, ondernemer, (op)leider, (trauma) psycholoog, bewegingstherapeut en systemische coach. Net als Camiel hebben ze vele opleidingen gedaan op het gebied van systemisch werk.

Cookies?

Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikservaring binnen de website te verbeteren

Akkoord