Teamcoaching

Als mens én als leidinggevende, HR professional, facilitator, trainer of coach is professioneel begeleiden jouw tweede natuur. Tijdens het begeleiden heb je veel te maken met teams en hun prestaties. Om jouw begeleiding van en de prestaties door die teams naar een hoger niveau te tillen, hebben wij voor jou onze opleiding tot systemisch teamcoach.  

Teamcoaching

Teamcoaching

Het team waar jij deel van uitmaakt en verantwoordelijk voor bent functioneert niet zoals je wil. Je merkt dat er iets gaande is. Het team stagneert, de sfeer verslechtert. Het team heeft zoveel potentie, maar je krijgt het er niet uit.

Je voelt je onzeker, want 'je hebt er toch alles aan gedaan'. Je ervaart onmacht, omdat 'je echt niet weet hoe je het team nu nog verder kunt helpen'. Maar je bent ook nieuwsgierig. Nieuwsgierig naar hoe het zou kunnen zijn als jij het team verder helpt. 

Door het team echt te begrijpen en daar naar te kunnen handelen. 

Wil jij de vaardigheid ontwikkelen om de persoon te zijn die het team verder helpt?

Download de brochure!
Systemisch teamcoaching

Naar een next level?

We've got you covered!

Systemisch Teamcoaching

De opleiding voor next level teamcoaching

Tegenwoordig worden teams door tal van thema's uitgedaagd. Denk aan hybride werken, omgaan met diversiteit, samenwerken onder tijdsdruk of continu wisselende omstandigheden. Hoe blijf je als team onder deze omstandigheden effectief samenwerken en hoe ontwikkel je door naar een volgende fase van groei? 

Het transitieproces 

In deze opleiding tot systemisch teamcoach leren we je werken met secure base, je systemisch gewaarzijn, team dynamische processen en datgene wat in hier-en-nu aandacht behoeft. Dat betekent dat jij als coach onderdeel uitmaakt van het transitieproces van het team terwijl je als spiegel fungeert. 

De transitie teamcirkel hiernaast laat zien hoe teams in verschillende fasen van samenwerking uitgedaagd worden op diverse transitie thema's. Gedurende de opleiding werken we aan het herkennen van deze thema’s en hoe je daar als teamcoach in begeleidt. 

teamcoaching opleiding

De trainers

Pierre heeft ruim 28 jaar ervaring in mens- en organisatie georiënteerde rollen: HRM en MD professional, trainer, opleider, coach in zowel de profit als non-profit op allerlei levels in organisaties. Pierre heeft informatica gestudeerd en tevens zijn bachelor in HRM en een master in Change Management (SIOO). Voorts is hij gecertificeerd gestaltcounselor en coach. ‘Ik richt me in mijn werk graag op het snijvlak van strategie, professionele ontwikkeling en het faciliteren van samenwerkingstransities. Het is fascinerend om het verborgen potentieel in mensen vrij te maken'. 

Arnold werkt al ruim 20 jaar als organisatieadviseur en teamcoach. Arnold heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in leiderschaps- en samenwerkingsvraagstukken. Hij heeft diverse opleidingen in zijn vakgebied genoten, waaronder ‘System dynamics in Organisations’ bij het Bert Hellinger Instituut. 'Ik word gedreven door nieuwsgierigheid: waarom gaan dynamieken in teams en organisaties zoals ze gaan, wat gebeurt er in de ‘onderstroom’ en waar zit de bevlogen beweging?'.

teamcoaching opleiding

De praktische zaken

 

De opleiding tot Systemisch Teamcoach bestaat uit drie bijeenkomsten van twee aaneengesloten dagen. Deze twee dagen werken we van 9:30 tot 17:30 uur.

De opleiding tot Systemisch Teamcoach kost € 2.495,- excl. btw.

Ontdek hier wanneer de volgende lichting van start gaat!

Cookies?

Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikservaring binnen de website te verbeteren

Akkoord