1. Home
  2.  » 
  3. Ontwikkel programma’s
  4.  » Transitie management

Why: transitiemanagement

Organisatie ontwikkeling is tegenwoordig een continu proces. Je zal je steeds moeten aanpassen aan de soms extreme omstandigheden en tegelijkertijd oog houden voor alles wat daarin belangrijk is voor je medewerkers, collega’s, klanten, leveranciers en stakeholders. Oog voor het verleden maar ook voor de toekomst, in de realiteit van alledag waarin de steeds complexer wordende wereld om ons heen soms in chaos lijkt.

Hoe je hierin kan bewegen, kun je leren. Dit doen wij door middel van ons transitie model en het gedachtegoed van Frank Heckman. Hij heeft in Amerika vele organisaties door een grootschalige transitie begeleidt. Open Systeem denken, FLOW en het opleiden van Sociaal Architecten zijn voorbeelden van kennis die Frank Heckman inzet om onmogelijke uitdagingen en omstandigheden aan te pakken.  

Werkwijze

Wij van Dutch Leaders begeleiden organisaties in transitie. Daarnaast leiden wij met onze academy ook senior professionals op tot sociaal architect. Hiermee zijn zij in staat zijn om binnen hun eigen organisatie de architect te zijn die ingewikkelde en uitdagende organisatie veranderingen kan begeleiden. Ze leren gebruik te maken van ons transitie model en gaan mee op reis volgens het beproefde model van de Reis van de Held.

Het leertraject omvat begeleiding van zeer ervaren trainers, coaches en een reizende faculteit van experts die allen expertise brengen die relevant is voor algemene en specifieke vraagstukken. Daarnaast werken we met peer learning, de groep faciliteert elkaar in het leren en wordt uitgedaagd om onder hoge druk te leren werken. Op deze manier word je klaar gestoomd om in je eigen organisatie met continue druk te kunnen omgaan. Tot slot en heel wezenlijk: we werken tegelijkertijd aan grote impactvolle sociale en ecologisch vraagstukken die belangrijk zijn voor de aarde en de mensheid. Samen met de Embassy of the Earth streven wij naar een maximale bijdrage aan het welzijn van onze planeet.

Wat te doen

Na jouw aanmelding krijg je een diepgaande kennismaking met de trainers die jou gaan begeleiden. Het vormen van een relevante businesscase is belangrijk. We werken immers met reële vraagstukken die vaak complex, uitdagend zijn en soms onhaalbaar lijken. Hierin voelen wij ons thuis.

Samen met ons ga je op reis. In Nederland of, indien mogelijk, in uitdagende omgevingen in het buitenland. Werken – leren – ontdekken – samen – diepgang – zingevend zijn aspecten die je gaat ontmoeten in het programma.

We bieden deze reis ook aan als leerprogramma voor jongeren die vastlopen in zorg of onderwijs en hun begeleiders. Dit funden we zelf ook deels vanuit de coöperatie Dutch Leaders.

Ja, ik wil...

  • Mezelf ontwikkelen
  • Mensgerichtheid in mijn organisatie
  • Een bijdrage leveren aan de wereld

Velen gingen je al voor en maakten een grote stap in hun ontwikkeling! Verlang je ook naar deze transitie? Neem contact op hoe wij jou verder kunnen helpen als mens, medewerker, leider, coach, moeder, vader, …

Contact opnemen