1. Home
  2.  » 
  3. Ontwikkel programma’s
  4.  » Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling

Doen is ervaren, een uitspraak van veel trainers en coaches. Daar zit vaak ook de grootste stap. Hoe kom je zo ver om de stap te zetten en in het diepe te springen? Bij de coach opleiding zetten we onze expertise in om je te begeleiden in jouw transitie of om je te leren hoe je anderen begeleidt in hun transitie.

Wij helpen organisaties om aandacht voor hun mensen te vinden en om mensen te verbinden. Door middel van een maatwerk programma, maar ook door (grootschalige) matching van coachvragen met coaches. Wij kunnen je op allerlei gebieden begeleiden. Bijvoorbeeld bij persoonlijke ontwikkeling in je rol of loopbaan. Van leren leidinggeven tot diepgaande trauma’s die in de weg staan tijdens je werk. Persoonlijk ontwikkeling is breed, daarom maken we gebruik van een grote poule aan experts, trainers en coaches die hun expertise inzetten om je zo goed mogelijk te begeleiden.

Pierre Mellegers heeft het transitie coach model ontwikkeld. Vanuit zijn jarenlange ervaring als gestalt-therapeut, -trainer en -coach heeft hij gezien dat Awareness het allergrootste goed is om als secure base coach mee te werken. Awareness door de ander, jezelf én de context waarin jullie werken te blijven beschouwen als een dynamisch veld. Secure Base omdat het belangrijk is om veiligheid te bieden (caring) en om je uit te dagen om de transitie stap te zetten (daring).

We vertellen je graag hoe je kan groeien en stappen kan zetten in je persoonlijke ontwikkeling. Hierin word je begeleid door de trainers en coaches. De ene keer is het een fysieke uitdaging zoals een ijsbad of 12-uurs challenge. De andere keer kan het een familie- of organisatieopstelling zijn, vanuit het gedachtengoed van Bert Hellinger. Alles om je te ondersteunen in een langdurige positieve verandering!

Agenda

Wij willen je graag helpen

Staat er geen geschikt programma tussen? Laten we even bellen! We kunnen vast iets voor je betekenen.

Patronen herkennen

Ik heb de 5 maanden Trail mogen volgen. Het is voor mij een zeer waardevolle ervaring geweest waarbij ik een stap dichter bij mezelf ben gekomen. Ik heb "leren voelen" hoe ik mij negatieve en positieve gedragspatronen (die er ingebakken zijn) eerder kan herkennen. Daardoor kan ik makkelijker, ten eerste, mezelf "managen" en in de twee plaats, anderen om me heen mee kan krijgen. Pierre, Camiel en Johanneke zijn geen doorsnee trainers/coaches met een kant en klaar programma, maar mensen die het onderste uit de kan bij je halen en het beste met je voor hebben. Dimphy van Wijk.

Vuur

Wat heeft het me opgeleverd…? Ik kan o.a. mezelf omschrijven in één woord (vuur), ik gebruik 'het gewaarworden' regelmatig tijdens gesprekken en ik douche - zonder problemen - 3 minuten koud af. En dat geeft energie! De grootste impact is het feit dat ik mijn belangrijkste belemmerende overtuiging scherp heb gekregen. Ik heb daar nog wel wat te ontwikkelen, maar die bewustwording geeft enorme rust en positieve impact op mijn effectiviteit en geluk.

Naast de persoonlijke groei, heb ik op papier gekregen waar ik professioneel voor sta en wat ik wel en niet wil en dat geeft vertrouwen.

Kortom, ik kijk tevreden en met veel plezier terug. De diversiteit in achtergrond van de deelnemers is super. Hun groei helpt jezelf ook, want hun vraagstuk is soms ook een beetje van jou. Tot slot was ik zeer onder de indruk van de kwaliteit van de trainers (en met al mijn professionele trainingen, heb ik er wel een paar gezien). Ze weten per deelnemer - op een manier die past bij die deelnemer - de snaar te raken, en dat heeft impact…! - Wim van Eijk

Neem je badpak mee

Dertig keer diep in- en uitademen en dan zuurstof uitblazen en ontspannen………voel alsof je onderwater zwemt en haal geen adem. Focus op jezelf voel je lijf. Wat een waanzinnig beleving wanneer je zoveel zuurstof in je lichaam voelt en je eigenlijk geen adem meer hoeft te halen. Een geweldige ontspanningsoefening die je heel veel energie geeft. Dave Doornbos begeleidt deze oefening die aansluitend een bijzonder vervolg krijgt. Buiten staan twee bakken ter grootte van één kubieke meter gevuld met ijs. Intussen sneeuwt het een beetje en is het een paar garden boven nul. Dave laat ons de combinatie zien van focussen op je adem en gericht zijn op je doel.

Aansluitend gaan alle deelnemers één voor één onder begeleiding van Dave het ijs in. Wat een geweldige ervaring om daarna uit te dampen bij 3 graad boven nul op Papendal. Wat een overwinning om die stap in het ijsbad te zetten en langzamerhand tot je nek in het ijs te zitten dankzij de inspirerende begeleiding van Dave. Het is presteren op topniveau voor de DLT deelnemers na deze hele bijzondere ervaring, zelfs in badkleding Bij zo’n tweedaagse past eigenlijk maar één woord nl. ‘gaaf’. - Edo Giel

Ja, ik wil...

  • Mezelf ontwikkelen
  • Mensgerichtheid in mijn organisatie
  • Een bijdrage leveren aan de wereld

Velen gingen je al voor en maakten een grote stap in hun ontwikkeling! Verlang je ook naar deze transitie? Neem contact op hoe wij jou verder kunnen helpen als mens, medewerker, leider, coach, moeder, vader, …