Craft your life: je als mens goed (blijven) voelen

Je fysiek en mentaal goed voelen op je werk en met voldoening in het leven staan, dat is waar ons CRAFT your life programma voor staat. Craft your life richt zich volledig op medewerker wellbeing. En wellbeing zien wij als iets dat beïnvloed wordt door diverse factoren. O.a. door te werken in een positieve omgeving, maar ook hechte relaties te onderhouden en een gezonde levensstijl nastreven. Het draait om hoe je de balans hiertussen regisseert.

In een leven waar privé en zakelijk inmiddels volledig met elkaar verweven zijn, is het bewaken en behouden van deze balans een stevige uitdaging. Uit onderzoek en recente berichten in de media blijkt dat werkgerelateerde stress en burn-out een steeds groter probleem wordt voor werknemers en werkgevers.

  • Volgens cijfers van TNO en CBS, gepubliceerd in 2022, ervaren ruim 17% van de werknemers in Nederland werkgerelateerde burn-outklachten. Dit komt neer op zo'n 1,3 miljoen mensen. 
  • In een recente peiling van het CNV geeft 40% van de werknemers aan dat ze meer stress ervaren dan voor de coronacrisis.
  • Uit een 85 jaar lopend onderzoek uitgevoerd door Harvard, publicatie in 2017, blijkt dat fysieke en mentale gezondheid direct samenhangt met het hebben van hechte sociale relaties, met vrienden, familie, collega’s. Het is cruciaal om tijd met elkaar door te brengen. 

 

Overlevingsmodus

Je kunt als mens van de ene op de andere dag zomaar geconfronteerd worden met zaken die je niet ziet aankomen. En hoe ga je daar dan mee om? Maar ook andere zaken kunnen ervoor zorgen dat je structureel over je grenzen gaat. Denk aan het gevoel dat je continu te weinig aandacht hebt voor je kinderen. Of dat je de verwachtingen op je werk niet kan waarmaken of dat je met verstoorde relaties te maken hebt, thuis, op het werk of met vrienden en collega's. Als je hier langdurig mee geconfronteerd wordt, gaat dat op den duur je mentale, emotionele en fysieke gesteldheid beïnvloeden. Het is persoonsafhankelijk hoe dat zich uit. 

In onze praktijk zien we dat mensen zich niet meer kunnen ontspannen, voortdurend druk ervaren, een slechte nachtrust ervaren, daardoor moe en lusteloos zijn en een korter lontje hebben. Je kunt hierdoor in een overlevingsmodus terechtkomen en in het ergste geval zelfs (tijdelijk) uitvallen. Geluk en gezondheid kun je niet afdwingen, maar in balans blijven en veerkracht ontwikkelen, daar kan je wel regie in nemen! 

Gedeelde verantwoordelijkheid

En ook al zit niemand daar natuurlijk op te wachten, de actualiteit is dat 1 op de 3 werknemers worstelen om die balans goed te organiseren. Wat ons betreft ligt hier een gedeelde verantwoordelijkheid voor organisaties, professionals die hier direct invloed op hebben en medewerkers zelf om hierop te acteren.

Dat is dan ook precies de reden dat wij als coaches, trainers en professionals in persoonlijk leiderschap hebben besloten om onze jarenlange ervaring en expertise in het begeleiden van mensen in allerlei contexten en situaties, te bundelen in ons Craft your life programma.

Regie en weerbaarheid

Het uitgangspunt van CRAFT is dat het creëren van een goede balans, zowel privé als zakelijk, alles te maken heeft met hoe goed jij in staat bent om regie te houden op je totale leven. CRAFT is dan ook het best te omschrijven als een persoonlijk leiderschapsprogramma met als doel om je mentale, emotionele en fysieke weerbaarheid te vergroten.

Als deelnemer aan het CRAFT your life programma, krijg je de kans om aan jezelf te werken en te investeren in je eigen welzijn. Of je nu worstelt met werkgerelateerde stress, problemen in je persoonlijke leven, wil investeren in je relaties of op zoek bent naar meer balans en voldoening, CRAFT helpt je om positieve veranderingen in je leven aan te brengen. Wij lopen een jaar lang met je mee om echt die balans te regisseren. 

Is je bewustzijn aangewakkerd en ben jij er klaar voor, is jouw team er klaar voor of is je organisatie er klaar voor?

Wil je hier meer over weten, download dan onze brochure!