Samenleving uit Balans.

Het is alweer 9 jaar geleden dat ik Marja de Vries voor de eerste keer uitnodigde op onze eerste Dutch Leadership Trail op Terschelling. De presentatie over ‘De Hele Olifant in Beeld’ gaf Marja met verve. Het was taaie kost voor de directeuren en managers die met ons op reis gingen. Toch was ik er trots op dat zij bij ons wilde komen om  haar diepgaande onderzoek  te delen. Zoveel belangrijke inzichten in mijn ogen!

Vorige week was Marja weer bij ons, bij onze Meaningful Leadership Community. De online sessie vorig jaar over ‘De Hele Olifant in Beeld’ smaakte naar meer. En dan nu live, in Barneveld in onze fijne trainingsruimte. We hebben ademloos geluisterd naar haar uitleg over het verschil tussen een Samenleving uit Balans en een Samenleving in Balans. Er is geen speld tussen te krijgen… We zijn duidelijk met elkaar verzeild geraakt in een Samenleving uit Balans.  Al eeuwen strijden volkeren, staten en religies om macht. Ten koste van veel en altijd op weg naar meer.

Universele wetten
En dan de hamvraag. Hoe komen we weer terecht in een Samenleving in Balans? We zullen moeten bewegen naar een samenleving die in lijn leeft met de universele wetten, zoals Marja beschrijft. De oude wijsheid tradities zeggen het, steeds meer zogeheten ‘elders’ zijn hun mondeling overgeleverde kennis aan het delen. Wat kunnen wij doen? Ons eigen bewustzijn verder ontwikkelen. Samen verdiepen en op zoek naar de zin is van het leven, noem het zingeving & spiritualiteit. 

Mee op reis
Het lijkt alsof ik terug ben bij de start van mijn ondernemerschap. In 2006 noemde ik mijn holding: BeZijn. To Be en Zijn. Be-wust-Zijn. Daar wil ik aan bijdragen, mensen beter maken, dat is al ruim 20 jaar mijn levensmotto.

Wat ik ermee ga doen? Vaker artikelen en inzichten delen en door iedereen uit te nodigen om mee te reizen met onze Meaningful Leadership Community. Dit jaar hebben we nog een paar super mooie bijeenkomsten en we hebben al mooie ideeën voor het jaarprogramma 2024. Voel je welkom!