1. Home
  2.  » 
  3. Event
  4.  » Opleiding Systemisch teamcoaching

Opleiding Systemisch teamcoaching

Datum: Startdatum: 10 & 11 okt. 2022
Tijd: 09.00 - 17.00 uur
Locatie: Kloosterhotel Bovendonk te Hoeven

De opleiding tot Systemische teamcoach is een unieke opleiding gebaseerd op inzichten uit teamdynamica, secure base en het systemisch gedachtengoed. Deze expert opleiding bevat zowel theoretische kennis als concrete handvatten om als teamcoach te kunnen werken met een diversiteit aan teams. Je leert om teams te begeleiden op fundamentele vraagstukken van teamperformance.

Teams worden in deze tijden uitgedaagd met tal van thema’s. Denk aan hybride werken, omgaan met diversiteit, samenwerken onder hoge tijdsdruk of continue wisselende omstandigheden. Hoe blijf je als team onder deze omstandigheden effectief samenwerken en hoe ontwikkel je door naar een volgende fase van groei?

 

De essentie van systemische team- coaching is, dat je teams coached in het hanteren van complexiteit naar een volgende fase van ontwikkeling. We leren je werken met secure base, je systemisch gewaarzijn, team dynamische processen en datgene wat in hier-en-nu aandacht behoeft. Dat betekent dat je als spiegel fungeert en onderdeel uitmaakt van het team transitieproces.

Een greep uit de skillset die je leert:

Een team diagnose stellen;
In het hier-en-nu werken;
Jezelf in zetten als interventie;
Team transitie-thema’s onderscheiden;
Een breed repertoire aan begeleidingsmethoden in zetten;
Systemisch interveniëren.

Duur van de opleiding

De opleiding tot Systemisch teamcoach bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2 opeenvolgende dagen. We werken gedurende de 2 dagen van 9.00 tot 17.00 uur. De eerste module is met een overnachting, dan werken we de eerste dag tot 21.30 uur.

Data

  • Startdatum: 10 & 11 okt. 2022

Kosten

  • Kosten voor de opleiding tot Systemisch Coach € 2.495,- ex btw.

Is de opleiding Systemisch Coach iets voor jou?

  • Je bent geschoold en/of hebt ruime ervaring in het professioneel begeleiden van mensgerichte processen.
  • Je bent werkzaam als trainer, facilitator, coach, HR professional of als leidinggevende.

Meld je dan zeker aan voor deze opleiding. 

Patronen herkennen

Ik heb de 5 maanden Trail mogen volgen. Het is voor mij een zeer waardevolle ervaring geweest waarbij ik een stap dichter bij mezelf ben gekomen. Ik heb "leren voelen" hoe ik mij negatieve en positieve gedragspatronen (die er ingebakken zijn) eerder kan herkennen. Daardoor kan ik makkelijker, ten eerste, mezelf "managen" en in de twee plaats, anderen om me heen mee kan krijgen. Pierre, Camiel en Johanneke zijn geen doorsnee trainers/coaches met een kant en klaar programma, maar mensen die het onderste uit de kan bij je halen en het beste met je voor hebben. Dimphy van Wijk.

Vuur

Wat heeft het me opgeleverd…? Ik kan o.a. mezelf omschrijven in één woord (vuur), ik gebruik 'het gewaarworden' regelmatig tijdens gesprekken en ik douche - zonder problemen - 3 minuten koud af. En dat geeft energie! De grootste impact is het feit dat ik mijn belangrijkste belemmerende overtuiging scherp heb gekregen. Ik heb daar nog wel wat te ontwikkelen, maar die bewustwording geeft enorme rust en positieve impact op mijn effectiviteit en geluk.

Naast de persoonlijke groei, heb ik op papier gekregen waar ik professioneel voor sta en wat ik wel en niet wil en dat geeft vertrouwen.

Kortom, ik kijk tevreden en met veel plezier terug. De diversiteit in achtergrond van de deelnemers is super. Hun groei helpt jezelf ook, want hun vraagstuk is soms ook een beetje van jou. Tot slot was ik zeer onder de indruk van de kwaliteit van de trainers (en met al mijn professionele trainingen, heb ik er wel een paar gezien). Ze weten per deelnemer - op een manier die past bij die deelnemer - de snaar te raken, en dat heeft impact…! - Wim van Eijk

Neem je badpak mee

Dertig keer diep in- en uitademen en dan zuurstof uitblazen en ontspannen………voel alsof je onderwater zwemt en haal geen adem. Focus op jezelf voel je lijf. Wat een waanzinnig beleving wanneer je zoveel zuurstof in je lichaam voelt en je eigenlijk geen adem meer hoeft te halen. Een geweldige ontspanningsoefening die je heel veel energie geeft. Dave Doornbos begeleidt deze oefening die aansluitend een bijzonder vervolg krijgt. Buiten staan twee bakken ter grootte van één kubieke meter gevuld met ijs. Intussen sneeuwt het een beetje en is het een paar garden boven nul. Dave laat ons de combinatie zien van focussen op je adem en gericht zijn op je doel.

Aansluitend gaan alle deelnemers één voor één onder begeleiding van Dave het ijs in. Wat een geweldige ervaring om daarna uit te dampen bij 3 graad boven nul op Papendal. Wat een overwinning om die stap in het ijsbad te zetten en langzamerhand tot je nek in het ijs te zitten dankzij de inspirerende begeleiding van Dave. Het is presteren op topniveau voor de DLT deelnemers na deze hele bijzondere ervaring, zelfs in badkleding Bij zo’n tweedaagse past eigenlijk maar één woord nl. ‘gaaf’. - Edo Giel

Inschrijven

Ja, ik wil...

  • Mezelf ontwikkelen
  • Mensgerichtheid in mijn organisatie
  • Een bijdrage leveren aan de wereld

Velen gingen je al voor en maakten een grote stap in hun ontwikkeling! Verlang je ook naar deze transitie? Neem contact op hoe wij jou verder kunnen helpen als mens, medewerker, leider, coach, moeder, vader, …