Organisatie ontwikkeling

De wereld verandert in rap tempo. Organisaties zijn zoekende en in een reflex trappen de leiders op de rem. Ze vertrouwen en ze sturen massaal op cijfers, maar vergeten de mens. Dát kan anders, dat moet anders. Dat moet samen!

Organisatie ontwikkeling

Onze visie op organisatieontwikkeling

Steeds vaker krijgen organisaties te maken met uitdagingen die gaan over mensen. Burnouts en psychische klachten hebben al jaren een groeiend aandeel in de verzuimcijfers. Organisaties moeten daar wat mee. Het zijn uiteindelijk de mensen die het verschil maken en de organisatie een toekomst geven. Daardoor wordt organisatieontwikkeling een vakgebied dat gaat over die mensen. En is het tijd voor mensgericht leiderschap.

Hechte tribe

Als mens zijn we allemaal sociale wezens die in groepen willen leven. In groepen moeten leven om te overleven. Eén derde van onze tijd besteden we aan werk, waardoor ‘erbij horen’ een sociaal maatschappelijk thema is voor organisaties. Medewerkers die zich onderdeel voelen van een hechte tribe in een veilige cultuur hebben meer werkplezier en zijn minder vaak ziek, wat organisaties terug zien in positieve bedrijfsresultaten.  

Toekomstbestendig leiderschap

In onze organisatieontwikkeltrajecten stimuleren wij leiders om te handelen vanuit een attitude van ‘ik’ naar ‘wij’ naar ‘maatschappij’ en te werken aan toekomstbestendig leiderschap. Samen gaan we op zoek naar de onderliggende patronen in de veranderende wereld en wat de gevolgen hiervan zijn voor leiders en hun leiderschap. Want toekomstbestendig leiderschap kan zich gericht en flexibel aanpassen aan de ontwikkelingen in de buitenwereld en wat daarin voor de organisatie nodig is om effectief en succesvol te kunnen functioneren.

organisatieontwikkeling bedrijfscultuur cultuurverandering

Daarom Dutchleaders

Naar een bloeiende toekomst!

Grensverleggend

Grensverleggend

SAMEN verleggen we jouw grenzen en die van je organisatie.
Altijd op maat

Altijd op maat

Omdat elk mens en elke organisatie uniek is in de uitdagingen waar ze mee te maken hebben.
Persoonlijk

Persoonlijk

Face to face ontmoeten is de standaard in alles wat we doen.

Jouw organisatie ontwikkelen met ons?

Organisatieontwikkeling is nooit af. De wereld zal blijven veranderen en medewerkers komen en gaan. Maar als jij jezelf en je organisatie weerbaar maakt door een cultuur te bouwen waarin jij je dit realiseert en je adaptieve vermogen aanzet, dan kan je met vertrouwen de toekomst ingaan. Wij bouwen hier graag aan mee! 

  • Je ontdekt wat je wil én wat nodig is. Want wij stellen veel vragen en zijn zeker niet bang je een spiegel voor te houden. 
  • We ontwikkelen samen. Want jij kent jouw mensen en de organisatie, wij hebben verstand van veranderen. 
  • We creëren samen een uniek programma. Want jij en je organisatie zijn uniek. Van elk contactmoment maken we een beleving!
organisatieontwikkeling bedrijfscultuur cultuurverandering
1

Zo gaat een traject met ons in zijn werk.

Zijn we na kennismaking een match? Dan gaan we SAMEN aan de slag.
organisatieontwikkeling cultuurontwikkeling bedrijfscultuur
We kruipen 'under your skin'

We houden interviews en lopen met je mee om jouw organisatie te leren kennen. Daarnaast voeren we bijvoorbeeld ook benchmarkanalyses uit. Zo komen we te weten wat de daadwerkelijke behoefte is van jezelf, je teams en de organisatie.

3
organisatieontwikkeling traject
De relatie als uitgangspunt

In constante verbinding voeren we het traject uit. We bewegen mee, regisseren mee en sturen bij waar nodig.

5
undefined
Moment van reflectie

We sluiten een traject altijd af met een reflectie, om de verandering te borgen.

 

Wil jij met ons ontwikkelen?

Neem contact met ons op!

Vraag hier je samenwerking aan!
contact dutch leaders

Cookies?

Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikservaring binnen de website te verbeteren

Akkoord