Opleiding tot organisatie coach

Als verantwoordelijke voor persoonlijke ontwikkeling binnen jouw organisatie wil jij sturing kunnen geven aan complexe systemen én je coachingsvaardigheden naar een hoger niveau brengen. Meld je dan aan voor onze opleiding organisatie coach - voor meesterschap in tijden van verandering.

LET OP! Voor deze opleiding dien je eerst onze opleiding Transitie Based Coaching afgerond te hebben.

Opleiding tot organisatie coach

Verandermanagement

De organsatie waar jij deel van uitmaakt en mede verantwoordelijk voor bent functioneert niet zoals je wil. Niet zoals het zou moeten gaan. De processen én de relaties lopen stroef. De snelheid is eruit en het plezier is eraf. 'Het vlot niet'. De organisatie is out of sync, net als jij. Jij ervaart de onmacht. De organisatie heeft zoveel potentie, maar je krijgt het er niet uit.

De opleiding meesterschap in verandering leidt jou op tot organisatiecoach. Het helpt je rol als leider en als coach in complexe thema's en/of tijden van verandering te doorzien. En in dat geheel de regie te nemen. Je ontwikkelt het gereedschap het stroeve weer los te maken. Om de snelheid en het plezier weer in te brengen. En om de relaties die nodig voor de juiste richting te faciliteren. Zodat jij als leider en de organisatie als geheel de volledige potentie benut.

verandermanagement leiderschap in verandering

Naar een next level?

We've got you covered!

Meesterschap in verandering

De opleiding tot organisatiecoach

De essentie van deze opleiding tot organisatiecoach is het begeleiden van de gehele organisatie in het proces naar een volgende fase. In het willen én kunnen nemen van de regie indien nodig.

De wereld verandert in rap tempo. Dat creërt een onzekere en complexe omgeving voor organisatie om in te overleven. Daar zijn mensen voor nodig die leiderschap tonen door regie te nemen over de veranderingen. Mensen die in staat zijn om orde in de chaos te scheppen en anderen daarin mee te nemen. Om vervolgens met zijn allen stappen in de juiste richting te zetten. 

  Wat kun je verwachten?

  Dynamisch en interactief werken we door de verschillende lagen: van jou naar het team, naar de organisatie, naar systeem complexiteit. Waardoor je leert:

  • Op verschillende niveaus gesprekspartner te zijn voor een brede diversiteit aan belanghebbenden;
  • Organisatiemechanismen en –patronen te analyseren en deze met elkaar in verband te brengen;
  • Een organisatievraagstuk te plaatsen binnen de organisatiedoelstellingen, organisatiecultuur en de ontwikkelingen in zowel organisatie als omgeving;
  • Collectieve leerprocessen binnen een organisatiecontext te faciliteren en te begeleiden;
  • Te reflecteren op en bij te sturen van eigen professioneel handelen;
  • Verantwoorde keuzes te maken voor interventies en rollen.

  Na deze opleiding kun jij de collectieve intelligentie van een groep inzetten en het adaptief vermogen aanzetten, waardoor stroefheid te allen tijde verminderd. Je wordt een mensgerichte leidinggeven die high performance samenwerkingen in gang zet en positieve veranderingen mogelijk maakt.


  "Sterke combinatie van twee prachtige mensen! Ze vullen elkaar uitstekend aan en zijn in staat om
  de opleiding te dragen, qua inhoud, naar behoefte en het creëren van vertrouwen".

  De trainers

  Pierre heeft ruim 28 jaar ervaring in mens- en organisatie georiënteerde rollen: HRM en MD professional, opleider, trainer, coach in zowel de profit als non-profit op allerlei levels in organisaties. Pierre heeft informatica gestudeerd en tevens zijn bachelor in HRM en een master in Change Management (SIOO). Voorts is hij gecertificeerd gestaltcounselor en coach. ‘Ik richt me in mijn werk graag op het snijvlak van strategie, professionele ontwikkeling en het faciliteren van samenwerkingstransities. Het is fascinerend om het verborgen potentieel in mensen vrij te maken'. 

  Annemie werkt ruim 25 jaar als trainer, coach en facilitator voor zeer diverse organisaties (profit en social-profit). ‘Sommige thema’s vragen diepgang en daarom schoolde ik me bij tot gecertificeerd gestalttherapeut, -coach, - supervisor en systemisch familie- en organisatieopsteller. Mijn passie gaat uit naar het opleiden van coaches, leidinggevenden, trainers en andere professionals. Ik werk graag op het raakvlak tussen mens en werk, net daar waar échte transities plaats vinden'. 

  De praktische zaken

  De opleiding tot organisatiecoach én meester in verandering bestaat uit: 

  • 3 bijeenkomsten van 2 aaneengesloten dagen;
  • 2 inspiratiedagen; 
  • 2 online coachingsgesprekkken van één uur met één van de trainers.

  Je rondt de opleiding af middels het schrijven van een paper en het geven van een eindpresentatie. Bij aanvang van de opleiding ontvang je hier meer informatie over.

  De opleiding kost € 3.625,- excl. btw.

  LET OP! Voor deze opleiding dien je eerst onze opleiding Transitie Based Coaching afgerond te hebben.

  Nieuwe data zullen spoedig volgen!

  Cookies?

  Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikservaring binnen de website te verbeteren

  Akkoord