De 5 belangrijkste verschillen tussen CRAFT your life en traditionele vitaliteitsprogramma’s

In de zomer van 2023 presenteerden we CRAFT your life tijdens een drukbezocht event in het AFAS theater in Leusden. Onze ambitie: persoonlijk leiderschap voor iedereen toegankelijk maken. We kregen veel enthousiaste reacties van mensen die bij bedrijven in de breedste zin actief bezig zijn met vitaliteit en het welzijn van medewerkers. En met veel trots kunnen we delen dat we bij diverse klanten met CRAFT your life zijn gestart! 

De meest gestelde vraag tijdens de gesprekken die we hebben gevoerd is: "Leg ons uit wat het verschil is tussen CRAFT en het al bestaande aanbod aan vitaliteitsprogramma's." Dus daar gaan we! In deze blog zoom ik in op vijf kenmerkende verschillen tussen het CRAFT your life jaarprogramma en programma’s die zich richten op vitaliteit of op leiderschapsontwikkeling.

Persoonlijk leiderschap als kern

1. Het belangrijkste is dat persoonlijk leiderschap de kern vormt van CRAFT your life. Waar vitaliteitsprogramma's zich richten op fysieke en mentale gezondheid, gaat CRAFT verder. We verdiepen op (in)effectieve gewoontes en patronen, op work life balance, mentale veerkracht en het hanteren van stress, voeding, slaap, het ervaren van flow en zingeving. We versterken integraal het persoonlijk leiderschap waardoor vitaliteit en het gevoel van well-being worden vergroot.

Geïntegreerd jaarprogramma

2. CRAFT your life is een geïntegreerd jaarprogramma, bestaande uit coachingsgesprekken, online modules die verspreid over een jaar gevolgd worden, inspiratiebijeenkomsten met experts en maandelijkse check-ins met een vaste coach. Dit biedt deelnemers een holistische en samenhangende ervaring. Het is niet slechts een reeks losse elementen, maar het vormt een geheel dat elkaar versterkt.

Inclusiviteit

3. Eén van de opvallende aspecten is de inclusiviteit van CRAFT your life. Iedereen kan deelnemen en werken aan persoonlijke doelen en z’n persoonlijk leiderschap versterken. Het programma biedt maatwerk en past in een beleid dat duurzame inzetbaarheid voor iedereen mogelijk maakt.

Maatwerk

4. CRAFT biedt de mogelijkheid om tools toe te voegen, zoals health checks, lichaamsgerichte begeleiding of een integraal geneeskundig consult. Dit toont de diepgang en het maatwerk van CRAFT your life.

Schaalbaar & meetbaar

5. CRAFT your life geeft duidelijk invulling aan duurzame inzetbaarheid van werknemers. Het heeft niet alleen effect op de individuele ontwikkeling van de werknemer, maar ook op het duurzaam versterken van een team of zelfs de gehele organisatie. Als voorbeeld werken we nu met een organisatie waarvan gefaseerd 1200 mensen kunnen gaan deelnemen. We meten de impact op zowel individueel als organisatieniveau via een maatwerk rapportage.

CRAFT your life is een topprogramma, dat door de inhoud, opzet en uitvoering volledig aansluit bij organisaties die willen investeren in persoonlijk leiderschap. CRAFT your life biedt variatie en diepgang. Het programma biedt diepgang, variatie en is inclusief: iedereen kan deelnemen en zijn of haar persoonlijk leiderschap versterken!

Overtuigd? Neem direct contact op of download de CRAFT your life brochure!