Nieuwe ronde, nieuwe kansen: hoe jouw medewerkers dit jaar wel hun goede voornemen kunnen realiseren

Januari 2024 markeert niet alleen het begin van een nieuw jaar, maar ook de tijd van goede voornemens en persoonlijke doelstellingen. Als werkgever heb je een unieke kans om dit momentum te omarmen en het persoonlijk leiderschap van je medewerkers te versterken. 

We geven je drie overwegingen waarom juist nu, aan het begin van het nieuwe jaar, investeren in dit aspect van werknemerswelzijn cruciaal is. 

1. Gezondere medewerkers, gezondere organisatie:

Bovenaan het lijstje goede voornemens staat al jaren dat mensen een gezondere levensstijl willen: gezonder eten, meer sporten, een beter sociaal leven en minder stress. Ondersteun je medewerkers om van deze goede voornemens een duurzame gedragsverandering te maken, en reken maar dat je dit gaat terugzien in bijvoorbeeld een lager ziekteverzuim.

2. Optimale werk-privé balans:

Medewerkers zijn vaak op zoek naar een betere balans tussen werk en privé. En dat is fijn, want een gebalanceerd leven vertaalt zich altijd naar tevreden en gemotiveerde werknemers. Door ze te ondersteunen in het stellen van realistische doelen en het creëren van een slim plan van aanpak, toon je als werkgever je betrokkenheid bij het welzijn van je mensen. 

3. Investeren in mentale veerkracht 

Door te investeren in het persoonlijk leiderschap van je medewerkers ontwikkelen mensen zich op aspecten als volharding, discipline, weerbaarheid en veerkracht. Kwaliteiten die in elke functie van waarde zijn.  

Iets voor jou en jouw organisatie? Ontdek CRAFT your life!

CRAFT is een programma dat structurele begeleiding biedt bij het ontwikkelen van een strategie om duurzame gedragsverandering te realiseren. Werknemers worden aangemoedigd om hun persoonlijk leiderschap te versterken en concrete doelen te bereiken door middel van 1-op-1 coaching, online modules, inspiratiesessies en nog veel meer. Dit bevordert niet alleen de persoonlijke groei van individuele mensen, maar verbetert ook de teamdynamiek!

Ben je klaar om aan het begin van dit nieuwe jaar te investeren in het persoonlijk leiderschap van je medewerkers? 

Bekijk de CRAFT pagina en download de brochure om te ontdekken hoe het versterken van persoonlijk leiderschap een positieve impact heeft op jouw bedrijf!